Момировић: Умка, Остружница, Барич и Моштаница добијају коначно канализациону мрежу

Момировић: Умка, Остружница, Барич и Моштаница добијају коначно канализациону мрежу

16/03/2021 Off By BERB

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић одржао је састанак са председником Општине Чукарица Срђаном Kоларићем и председником ОО СНС Чукарица Радетом Петровићем, у циљу коначног решавања дугогодишњег проблема са функционисањем канализационе мреже у једној од највећих београдских општина.

 

“Усагласили смо активности у циљу изградње и модернизације канализационе мреже у насељима Умка, Остружница, Барич и Моштаница, како би радове могли да отпочнемо већ у септембру ове године. У оквиру Пројекта Чиста Србија обезбеђено је 86 милиона евра за изградњу 121 км канализационе мреже у Моштаници И 72 км канализационе мреже у Остружници са постројењем за прераду отпадних вода”, нагласио је министар Момировић.

Председник Општине Чукарица Срђан Kоларић истакао је неопходност решавања проблема постојеће канализационе мреже, тј. повременог изливања фекалних вода и захвалио се министарству грађевинарства на агилности и спремности да се ухвати у коштац са нагомиланим комуналним инфраструктурним проблемима.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и директор кинеске грађевинске корпорације ЦРБЦ Џанг Сјаојуен потписали су недавно комерцијалне уговоре о пројектовању и изградњи канализационе инфраструктуре и о пројектовању и извођењу радова на изградњи инфраструктуре за одлагање комуналног чврстог отпада у Србији. Уговорима ће бити омогућено пројектовање и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, канализационе мреже и пумпних станица у 65 локалних самоуправа на 73 локације, као и санација или изградња регионалних депонија на шест локација.