Општина Бујановац добија нову канализациону мрежу вредну 31 милион евра

Општина Бујановац добија нову канализациону мрежу вредну 31 милион евра

15/03/2021 Off By BERB

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић одржао је састанак са председником општине Бујановац Нагипом Арифијем на коме су разговарали о реализацији пројекта “Чиста Србија” и изградњи канализационе мреже у овој важној општини на југу Србије.

 

 

Министар Момировић је истакао је да општина Бујановац, једна од 65 општина у Србији која је ушла у програм “Чиста Србија” и тиме отворила  могућност конкурисања за средства која ће улагати у регулацију отпадних вода и изградњу канализационе мреже.

“За општину Бујановац предвиђена је инвестиција од 31 милиона еvра, која ће покрити изградњу 50 км канализационе мреже и постројења за прераду отпадних вода за 40 000 становника“, навео је министар Момировић.

Председник општине Нагип Арифи изразио је задовољство позивом министра Момировића на састанак, како би се створили услови за заједнички рад на унапређењу квалитета живота становника општине Бујановац, важног комуникационог и друштвеног центра на југу Србије.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и директор кинеске грађевинске корпорације ЦРБЦ Џанг Сјаојуен потписали су недавно комерцијалне уговоре о пројектовању и изградњи канализационе инфраструктуре и о пројектовању и извођењу радова на изградњи инфраструктуре за одлагање комуналног чврстог отпада у Србији. Уговорима ће бити омогућено пројектовање и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, канализационе мреже и пумпних станица у 65 локалних самоуправа на 73 локације, као и санација или изградња регионалних депонија на шест локација.