Селаковић: Интензивирати економске односе Србије и Алжира

Селаковић: Интензивирати економске односе Србије и Алжира

01/03/2021 Off By BERB

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадором Алжира Абделхамидом Шебшубом.

 

Министар Селаковић констатовао је да су билатерални односи на високом нивоу и изразио очекивање да ће међусобна сарадња наше две земље наставити да јача. Министар је, такође, изразио спремност да се током ове године реализује његова посета Алжиру.

Шеф српске дипломатије поручио је да Србија жели да интензивира своје економске односе са Алжиром, те да би у том циљу веома значајно било одржавање заседања Мешовите комисије за економску и научно-техничку сарадњу, као важног механизма
дијалога.

Министар Селаковић је изразио задовољство због тога што је у 2020. години, без обзира на тешку ситуацију у свету, вредност српског извоза у Алжир више него удвостручена у односу на претходну годину.

Селаковић је, такође, истакао и значај контаката и дијалога двеју привредних комора.

Министар је напоменуо да треба радити на јачању сарадње у области културе, изразивши задовољство због тога што је поводом овогодишњег обележавања Дана државности Србије у Палати културе, у оквиру Министарства културе Алжира, постављена уметничка изложба под називом „Србија виђена очима алжирских уметника“, коју је отворила министарка културе Малика Бендуда, заједно са нашим амбасадором у Алжиру Александром Јанковићем.

Селаковић је посебну захвалност изразио на чврстој позицији Алжира у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. Kосова, као и на подршци коју пружа позицији и ставовима Србије у међународним организацијама.