Situacija u vezi sa koronavirusom u školama nije alarmantna

Situacija u vezi sa koronavirusom u školama nije alarmantna

25/02/2021 Off By BERB

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da situacija u školama, kada je reč o broju zaraženih koronavirusom, nije alarmantna i da broj obolelih učenika ne prelazi 0,5 odsto od ukupnog broja.

Ružić je, nakon obilaska Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, rekao da broj zaraženih nastavnika ne prelazi jedan odsto od ukupnog broja, kao i da je do sada vakcinisano 36.000 prosvetnih radnika, koji su među prioritetima u imunizaciji.

On je podsetio na to da je na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba razgovarano o epidemijskoj situaciji u srednjim školama i o tome da li u njima treba pojačati nadzor, naglasivši da ništa ne ukazuje na to da je obrazovni sistem mesto širenja virusa.

Prvi potpredsednik Vlade je, govoreći o trenutnim žarištima u Srbiji, naveo da lokalni krizni štabovi mogu da se obrate školskim upravama, te da se lokalno pređe na onlajn nastavu.

Prema njegovim rečima, u Kuli je odobreno da do 5. marta nastava u svim školama bude na daljinu, dok su se škole u Vranju u ponedeljak vratile u uobičajeni sistem rada.

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug