Atanasković uručena nagrada za menadžera godine

Atanasković uručena nagrada za menadžera godine

09/01/2021 Off By BERB

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je ministarki Anđelki Atanasković juče uručena nagrada za menadžera godine koju, tradicionalno, za ostvarene rezultate u prethodnoj godini dodeljuje Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Kruševac.

Atanasković je istakla da joj je ovo priznanje utoliko draže zbog toga što dolazi od Regionalne privredne komore, odnosno od privrednika koji dobro poznaju lokalni privredni ambijent i poslovanje privrednih subjekata.

Ministarka je, govoreći aktuelnoj situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa, podsetila na to da je država prošle godine uložila izuzetne napore da, pre svega, sačuva zdravlje ljudi, ali i da pruži podršku privredi, u čemu je i uspela.

Zahvaljujući pravovremenom i adekvatnom reagovanju države, dobro osmišljenom paketu mera podrške, sačuvali smo vitalnost privrede, likvidnost kompanija, istakla je ministarka, napomenuvši da nije bilo zatvaranja fabrika niti otpuštanja radnika.

Ona je naglasila da Ministarstvo privrede i u ovoj godini nastavlja sa podrškom privredi, preciziravši da je u budžetu za podsticaj privredi izdvojeno 17,6 milijardi dinara, od čega za direktne investicije nešto više od 15 milijardi dinara.

Prema njenim rečima, približno 1,6 milijardi dinara opredeljeno je za infrastrukturne projekte u cilju lokalnog i regionalnog privrednog razvoja, kao i dve milijarde dinara za podršku razvoju preduzetništva.

Kada je reč o podršci malim i srednjim preduzećima, Ministarstvo od ove godine pokreće Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade, navela je Atanasković.

Ministarka je objasnila da je cilj da se iskoriste potencijali ženskog preduzetništva, kao i da se stimulišu mladi da ostanu u zemlji i doprinesu razvoju Srbije.

Tokom božićnog privrednog doručka uručene su godišnje nagrade PKS za poslovnog lidera, poslovni rezultat i jubilarna nagrada, kao i povelje za doprinos razvoju lokalne zajednice, izvoznika godine, za doprinos razvoju privatnog preduzetništva, kvalitet proizvoda i doprinos razvoju turizma, koje tradicionalno dodeljuje Regionalna privredna komora Kruševca.

 

Izvor: Vlada Srbije