Добитнице стипендија „Жене у науци“

Добитнице стипендија „Жене у науци“

28/12/2020 Off By BERB

Добитнице овогодишњих националних стипендија у оквиру међународног програма Л’Орéал-УНЕКО “За жене у науци” су научнице Јелена Владић, Даница Павловић и Ана Томас Петровић.

Оне су награђене за изузетан научно-истраживачки рад у областима
фармацеутског инжињерства, биофизике и медицине. Националне стипендије “За жене у науци” представљају вид подршке њиховом даљем професионалном усавршавању и подстицај да наставе да се баве науком у Србији.  Добитницама ће бити исплаћене стипендије у износу од по 5.000 евра за даљу реализацији научних истраживања која ће бити спроведена у Србији.

Циљ међународног програма “За жене у науци” је да у земљама широм света подржи изванредне жене истраживаче које својом посвећеношћу, достигнућима и визијом доприносе напретку науке и друштва.

У Србији се у оквиру ове иницијативе већ десет година, у партнерству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском и компаније Л'Орéал Балкан, награђују најбоље младе научнице.

Завршетком десетог јубиларног циклуса програма, уједно је отворен и нови конкурс за пријаву за Националне стипендије “За жене у науци” за 2021. годину. Конкурс је намењен младим научницама у Србији, до 35 година старости, које су уписале или завршиле докторске или постдокторске студије у области природних наука.

Више информација о програму и процедури конкурисања за стипендије налази се на страници www.zeneunaci.co.rs