Од данас и у Старој Пазови Јединствено управно место

Од данас и у Старој Пазови Јединствено управно место

28/12/2020 Off By BERB

У општини Стара Пазова данас је отворено 14. Јединствено управно место (ЈУМ). Становници ове општине од данас могу да обаве све своје послове са локалном администрацијом на једном месту.

ЈУМ у Старој Пазови, за чије успостављање је општина добила буџетска средства на конкурсу МДУЛС, отворили су министарка Марија Обрадовић и заменица председника општине Марина Савић, уз присуство руководства општине и народне посланице Маје Грбић.

„Честитам грађанима и руководству Старе Пазове, јер је ваша општина данас добила један нов и модеран сервис, сервис који ће бити у потпуности у служби грађана. ЈУМ је једно место, један шалтер, једна канцеларија у коју грађани долазе и предају своје захтеве или молбе, а запослени у општини све друго обављају уместо њих. ЈУМ је у пракси оно што се зове реформа јавне управе, којом ће општине, градови и цела држава постати сервис грађана Србије. Реформа јавне управе фокусирана је на грађане и привреду наше земље и све што она доноси треба да буде по њиховој мери и потребама, односно, по мери свих нас“, поручила је Обрадовић.

Она је позвала становнике Старе Пазове да користе услуге које ће им општина пружати овим новим сервисом, а руководству општине да упознају грађане са новим механизмом рада, а пре свега са предностима које ЈУМ доноси, као и да унапређују систем, повећавају број услуга, сарађују са другим срединама које су ЈУМ увеле у свој рад, као и да буду пример онима који то тек треба да учине.

Отварањем ЈУМ у Старој Пазови реализовани су сви пројекти за које су уговори потписани 2018. и 2019. године. ЈУМ су добили грађани Лазаревца, Шапца, Житишта, Смедеревске Паланке, Беле Паланке, Сомбора, Крушевца, Власотинца, Ужица, Горњег Милановца, Раче, Пирота, Куршумлије и Старе Пазове.

Уговоре о успостављању ЈУМ ове године потписале су општине Параћин, Топола и Косјерић и њихово отварање се очекује наредне године.

 

Фото: Министарство државне управе и локалне самоуправе