Уговор о извођењу радова на изградњи 250 станова у Овчи вредан око 11,4 милиона евра

Уговор о извођењу радова на изградњи 250 станова у Овчи вредан око 11,4 милиона евра

25/12/2020 Off By BERB

Уговор о извођењу радова на изградњи 250 стамбених јединица у насељу Овча потписали су директор „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Душан Ковачевић, Лука Петровић испред Градске управе Града Београда, Секретаријат за инвестиције и директор извођача радова Сет д.о.о. Шабац Миленца Срећковић.

Програм у Републици Србији спроводи Комесаријат за избеглице и миграције као водећа институција у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору као имплементационом јединицом Програма.

Станови су намењени избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Хрватске и градиће се у оквиру осмог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Извођење радова на изградњи 250 стамбених јединица I фазе социјалног становања у насељу Овча ће почети у јануару 2021. године. Рок за завршетак изградње је 420 дана.

Укупна вредност потписаног уговора износи 11.442.012,71 евра без ПДВ-а.

До сада је у оквиру овог Програма већ стамбено збринуто 235 корисничких породица у Овчи, и корисници тих станова усељени су марта 2018. године.

Циљ Регионалног стамбеног програма је да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице са простора бивше Југославије.

Регионални стамбени програм је заједнички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије,

Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске.

Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

За додатне информације можете се обратити Јелени Томић из „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” д.о.о. Београд на 065/200 90 72, или [email protected]