Започет рад на изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Започет рад на изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја

25/12/2020 Off By BERB

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић договорили су данас сарадњу институција на чијем се челу налазе на изради нацрта текста измена и допуна Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја.

 

На радном састанку министарке Обрадовић и Повереника Мариновића исказана је спремност да се процес израде нацрта измена и допуна закона убрза, те ће Радна група која ће се тиме бавити, бити формирана одмах након новогодишњих празника и започети рад у првој половини следеће године.

 

Новина је то што ће ова радна група у свом саставу имати и представника институције Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, што до сада није био случај.

 

На састанку је исказана обострана спремност да се испуни амбициозан план и да се измене и допуне закона донесу у првом кварталу 2021. године, када је у плану и усвајање измена закона о заштитнику грађана.

 

Министарка Обрадовић започела је почетком овог месеца консултације о изменама закона о заштитнику грађана и о слободном приступу информацијама од јавног значаја са циљем унапређења регулативе у овим областима.