Razmotrena dinamika sprovođenja kapitalnih projekata

Razmotrena dinamika sprovođenja kapitalnih projekata

10/12/2020 Off By BERB

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas drugoj sedici Komisije za kapitalne investicije, na kojoj je razmotrena dinamika sprovođenja kapitalnih projekata koji su u toku i upravljanje kapitalnim projektima koji se planirani za 2021. godinu.

Brnabić je naglasila da će Komisija za kapitalne investicije ubuduće pratiti realizaciju i programa investicionih projekata „SRBIJA 2025“.

Članovi Komisije su informisali predsednicu Vlade o tekućim projektima, naglasivši značaj pune primene nove metodologije, jer se na ovaj način uspostavlja jednoobrazan sistem planiranja i praćenja kapitalnih projekata.

Dodatno, implementacijom pravnog okvira uspostavljenog Uredbom o upravljanju kapitalnim investicijama, Srbija pokazuje posvećenost ispunjenju ciljeva strukturne reforme iz Programa ekonomskih reformi, jednog od najvažnijih strateških dokumenata u ekonomskom dijalogu sa Evropskom unijom, odnosno ciljeva na koje se obavezala pred Međunarodnim monetarnim fondom.

Na sednici je rečeno da su među najznačajnijim projektima u sektoru puteva, čiji je početak realizacije planiran naredne godine, izgradnja Fruškogorskog koridora, deonice puta Niš–Merdare i Novi Beograd–Surčin.

Tom prilikom je konstatovano i da lepo vreme pogoduje građevinskim radovima i da na tom planu nema većih zastoja, a premijerka je obavestila članove Komisije da će se sastanci ubuduće održavati jednom mesečno.

 

Izvor: Vlada Srbije