Хапшење због трговине људима у Шапцу

Хапшење због трговине људима у Шапцу

28/11/2020 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у овом граду, ухапсили су В. Г. (1963)  и Е. Г. (1971) из околине Шапца и Н. О. (1979) из околине Владимираца, због постојања основа сумње да су извршили  кривично дело трговина људима.

Осумњичени се терете да су у дужем временском периоду, користећи тешке прилике женских особа, организовали њихову сексуалну експлоатацију у циљу прибављања противправне имовинске користи.

Полиција је, по наредби Вишег суда у Шапцу, извршила претрес једног пословно- стамбеног објекта у Мајуру, где је затекла четири девојке које су, како се сумња, пружале сексуалне услуге и три мушкарца који су били корисници сексуалних услуга.

Претресом просторија пронађено је и уз потврду одузето 21.840 евра, 850 швајцарских франака, 2.080 долара, 820 куна, 700 конвертибилних марака и 42.000 динара.

Увиђај је извршио дежурни заменик Вишег јавног тужилаштва у Шапцу.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Шапцу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.