Podsticaj preduzetnicima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

Podsticaj preduzetnicima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

26/11/2020 Off By BERB

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu saopštilo je danas da je vlasnicima 13 mikro i malih preduzeća i preduzetnicima iz pomenutih opština dodeljeno 30 miliona dinara bespovratnih sredstava kao podsticaj daljem zapošljavanju novih radnika.

Pomenuta sredstva dobila su preduzeća koja su učestvovala na konkursu Službe Koordinacionog tela, i to sedam firmi iz Bujanovca, pet iz Preševa i jedna iz Medveđe.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković izrazio je očekivanje da će svaka firma zaposliti bar dvoje radnika, što im je i ugovorna obaveza, podsetivši na to da je od 2012. godine do sada na ovaj način zaposleno 254 radnika.

On je ocenio da su subvencije jedan od najboljih načina da se investira u ove tri opštine, sa čim su saglasni i lokalni lideri u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Za firme iz Bujanovca opredeljeno je 13 miliona 950 hiljada dinara, iz Preševa 13 miliona 50 dinara, a za preduzeće iz Medveđe tri miliona dinara, dodaje se u saopštenju.