Sa kompanijom „Ziđin“ o investicijama i planovima za zaštitu životne sredine

Sa kompanijom „Ziđin“ o investicijama i planovima za zaštitu životne sredine

24/11/2020 Off By BERB

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović održala je danas, zajedno sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović, sastanak sa Đan Simingom, generalnim direktorom kompanije Ziđin, većinskim vlasnikom RTB Bor.

Na sastanku je bilo reči o realizaciji projekata kompanije Ziđin, sa posebnim osvrtom na standarde koje je neophodno ispuniti u cilju zaštite životne sredine.

Investicija u RTB Bor je veoma važna za nas i Vlada Srbije je tu da pomogne u realizaciji projekata i planiranih ulaganja u zelene tehnologije i zaštitu životne sredine, rekla je Mihajlović.

Danas su oba resorna ministarstva na sastanku jer želimo da se projekti u koje investirate realizuju brže i efikasnije, budući da je to u interesu svih nas, dodala je potpredsednica Vlade.

Ona je rekla da očekuje od kineske kompanije da ispuni dogovore sa prethodnog sastanka i da dostavi strategiju razvoja i sve planove u vezi sa zaštitom životne sredine.

Đan Siming je rekao da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta kompanije i da im je podrška Vlade Srbije i resornih ministarstava važna, naročito u delu ocene studija uticaja na životnu sredinu i odgovarajućih dozvola, posebno kada je reč o površinskom kopu „Veliki Krivelj“, rudniku „Jama“ i upravljanju deponijom otpada „Visoki planiri“ i jezerom Robule.

Vujović je istakla da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine otvoreno da pruži svaku vrstu podrške u skladu sa zakonskom regulativom.

Izvor: Vlada Srbije