Ubrzava se rad na rekonstrukciji pruge Subotica–Segedin

Ubrzava se rad na rekonstrukciji pruge Subotica–Segedin

24/11/2020 Off By BERB

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović i ministar za inovacije Mađarske Laslo Palkovič postigli su dogovor o tome da se ubrza rad na rekonstrukciji pruge SuboticaSegedin, čija je dužina približno 27 kilometara.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da je to jedan od prioritetnih projekata previđenih Okvirnim sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji vlada Mađarske i Srbije u oblasti infrastrukturnih projekata.

Ministri su, takođe, razgovarali o saradnji dveju zemalja u oblasti infrastrukture i građevinarstva, pri čemu su se dogovorili o tome da se odrede “oficiri za vezu”, kao i da se napravi stalni tim dva ministarstva za sprovođenje ovog projekta, koji je izuzetno važan za povezivanje dve prijateljske zemlje.

Momirović je naglasio da Srbiju i Mađarsku u ovom trenutku povezuje nekoliko velikih projekata, od kojih je najvažniji izgradnja, modernizacija i rekonstrukcija brze pruge Beograd Budimpešta.

Ne smemo da zaboravimo i veoma važnu deonicu SuboticaSegedin, koja povezuje dva najveća grada u tom regionu i dve lokalne zajednice koje vekovima imaju odlične, prijateljske i poslovne kontakte, istakao je ministar.

 

Izvor: Vlada Srbije