Saradnja Srbije i SAD u oblasti obrazovanja i nauke

Saradnja Srbije i SAD u oblasti obrazovanja i nauke

23/11/2020 Off By BERB

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem o mogućnostima za jačanje bilateralnih odnosa dveju zemalja u oblasti obrazovanja i nauke.

Ružić je tom prilikom istakao da Srbija veoma ceni sve bolje odnose sa SAD i izrazio zahvalnost na Vašingtonskom sporazumu koji daje novu dimenziju našoj saradnji i doprinosi ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Ističući da je u međudržavnoj saradnji urađeno mnogo u oblasti razmene studenata, univerzitetske saradnje i nauke, sagovornici su ocenili da postoji prostor za dalje unapređenje.

S obzirom na trenutnu situaciju u vezi sa pandemijom koronavirusa, Ružić i Godfri su zaključili da je Srbija odgovorila na izazove, kao i da su prethodne investicije u IT sektor i digitalizaciju rada dale rezultate u ovim vanrednim okolnostima.

Život nije stao, država je nastavila da pruža usluge, a obrazovanje je nastavljeno, rekao je Ružić i pohvalio napore prosvetnih radnika da se nastava održi, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Foto: Vlada Srbije