Puna posvećenost NATO-a da održi brojno stanje KFOR-a na Kosmetu

Puna posvećenost NATO-a da održi brojno stanje KFOR-a na Kosmetu

23/11/2020 Off By BERB

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije Žilom Pluhom, a sastanku je prisustvovao i šef NATO vojne kancelarije za vezu brigadni general Tomazo Vitale, pošto je Kraljevina Holandija NATO Ambasada za kontakt sa Republikom Srbijom.

Ministar Stefanović istakao je da Republika Srbija nema aspiracije da postane članica Alijanse i da je učešće u Programu Partnerstvo za mir optimalan okvir saradnje, pri čemu je posebno ukazao na značaj saradnje Vojske Srbije i KFOR-a na sprovođenju Rezolucije 1244 SB UN i Vojnotehničkog sporazuma.

Ambasador Pluh istakao je da saradnju između Republike Srbije i NATO ocenjuje obostrano korisnom i ukazao na mogućnost korišćenja logističkih kapaciteta NATO u okviru medicinske saradnje u suzbijanju pandemije COVID-19.

Brigadni general Vitale pohvalio je izuzetan profesionalizam pripadnika Vojske Srbije, posebno ističući da je Republika Srbija pouzdan partnera koji ima ključnu ulogu za stabilnost u regionu. On je naglasio punu posvećenost NATO strane da održi brojno stanje KFOR i da ispunjava sve obaveze iz dodeljenog mandata.

Sagovornici su, tokom današnjeg susreta, čestitali ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželeli mu uspeh u daljem radu.

 

Izvor: Ministarstvo odbrane