Подршка министарке Матић туристичким агенцијама током пандемије коронавируса

Подршка министарке Матић туристичким агенцијама током пандемије коронавируса

03/11/2020 Off By BERB

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је на састанку са представницима удружења туристичких агенција и ПКС, да то министарство у оквирима својих надлежности и могућности, и у сарадњи са другим ресорима, улаже максималне напоре како би се пружила подршка туристичком сектору током пандемије корона вируса, који је без икакве сумње претрпео огромне губитке.

„Предложена мера се односи на субвенционисање дела премије осигурања, како би се организаторима путовања помогло у поступку издавања нових полиса осигурања чија је цена, услед појачаног ризика, значајно виша у односу на период пре пандемије“, рекла је министарка Матић.

Она је подсетила да су осигуравајуће куће ,,Триглав осигурање”, ,,Глобос” и ,,Дунав осигурање“ изразиле спремност да наставе са издавањем полиса осигурања туристичким агенцијама, у циљу обезбеђивања услова за њихово лиценцирање и наставак пословања.

„Најважније је да предузете мере буду економски сврсисходне, како би се омогућило одржање сектора до пролећа следеће године, када се, надамо се, наставити да ради у пуном капацитету“, поручила је Матић.

На састанку који је одржан у Палати Србија присуствовали су поред представника Министарства Трговине, туризма и телекомуникација и представници Привредне коморе Србије, представници удружења туристичких агенција YUTA, УРА, УТАС и АНТАС.