Ministar Vulin uputio telegram saučešća austrijskom kolegi

Ministar Vulin uputio telegram saučešća austrijskom kolegi

03/11/2020 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин упутио је данас телеграм саучешћа савезном министру унутрашњих послова Републике Аустрије Карлу Нехамеру поводом жртава терористичких  напада у Бечу.

„У име Министарства унутрашњих послова Републике Србије и своје лично име, дозволите ми да Вама и породицама настрадалих упутим изразе искреног саучешћа поводом трагичног терористичког напада у Бечу, који најоштрије осуђујемо.

Истичемо да само удруженим снагама и одлучним деловањем можемо да се супротставимо тероризму и допринесемо постизању глобалног мира и безбедности.

У овом тешком тренутку упућујемо рећи подршке и солидарности аустријској полицији, пред којом стоји тежак задатак да пожртвованим радом поново успостави мир и стабилност у земљи.

Уверавам Вас да ће Савезно министарство унутрашњих послова Републике Аустрије увек имати поузданог партнера у Министарству унутрашњих послова Републике Србије и да ће моћи да рачуна на нашу  искрену подршку и помоћ.

Уважени колега, желим Вам да останете јаки и истрајни у овој борби, а повређеним грађанима брз опоравак“, наводи се у телеграму саучешћа министра Вулина.