Хапшења због примања и давања мита

Хапшења због примања и давања мита

01/11/2020 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције и Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су лекара специјалисту Клиничког центра Војводине И.Е. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело примање мита.

Полиција је ухапсила и Ж. С. (1960) осумњиченог да је починио кривично дело давање мита у посредовању и поднела кривичне пријаве у редовном поступку против још три особе, од којих је једна полицијски службеник.

Осумњичени И.Е. се терети да је од три пацијента укупно узео 4.200 евра како би их оперисао, мимо листе чекања. Сумња се да је за две операције узео по 1.500 евра, док је за трећу тражио и узео 1.200.

Ухапшеном Ж.С. се на терет се ставља да је као посредник учествовао у давању мита од 1.500 евра осумњиченом И.Е.

Кривична пријава у редовном поступку због сумње да су починили кривична дела давање мита биће поднета против две особе, док ће против четрдесетосмогодишњег полицијског службеника бити поднета кривична пријава због сумње да је починио кривично дело давање мита у посредовању.

Осумњиченим И. Е. и Ж. С. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.