Михајловићева директорима: Рударство и енергетика стратешки важни, учинићу све да буду водећи сектор у Србији

Михајловићева директорима: Рударство и енергетика стратешки важни, учинићу све да буду водећи сектор у Србији

01/11/2020 Off By BERB

Потпредседница Владе Србије и министарка енергетике проф. др Зорана Михајловић одржала је данас састанак са директорима јавних предузећа из овог ресора на којем је представила свој тим у министарству и принципе рада у будућем периоду.

“Ово је први у низу састанака које ћемо имати, јер је ово стратешки важан сектор за државу. Нема већег потенцијала од овог сектора, учинићу све да буде водећи. Шест година сам радила у другом министарству, желим да се упознамо и да видите како ће изгледати наш будући рад. Циљ је да променимо неке односе, да као Министарство помогнемо и да будемо подршка свакоме од вас. Електромрежа Србије је добар пример како може да се ради”, поручила је Михајловићева.

Потпредседница Владе истакла је да ће бити промена у раду, те да очекује да се ради боље и ефикасније.

“Желим да вам поручим да како се радило до сада, тако неће моћи. Ово Министарство је место за консултације и договоре о свим пројектима и активностима. Мора да се ради брже и ефикасније, посебно у вођењу пројеката, да се зна ред, што сам са својим тимом показала и у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Надам се да сте свесни да сте на одговорним позицијама и очекујем да се одговорно и понашате”, рекла је она.

Састанку су присуствовали директори Електропривреде Србије Милорад Грчић, ОДС “ЕПС Дистрибуција” Бојан Атлагић, Електромреже Србије Јелена Матејић, Транснафте Богдан Kузмановић, ЈП ПЕУ Ресавица Марко Вуковић и у име РТБ Бор Ђен Симинг, генерални директор кинеске компаније Зиђин. Директор Транспортгаса Стеван Дукић није се одазвао састанку због чега ће бити позван на одговорност.

Душан Бајатовић, директор Србијагаса, удаљен је са састанка због непоштовања институције Владе Србије.