Позив за нову генерацију програма „Млади позоришни експерти”

Позив за нову генерацију програма „Млади позоришни експерти”

19/10/2020 Off By BERB

Народно позориште у Београду и организација Три гроша позивају младе од 13 до 19 година да се пријаве за учешће у програму за развој младе публике Млади позоришни експерти. Већ постојећој групи младих експерата придружиће се 12 нових чланова. Програм је у потпуности бесплатан.

Програм се састоји из две главне активности – едукативних, критичких, и креативних радионица, као и посета позоришним представама. Програм има неколико циљева, од којих су најважнији развијање, оснаживање и охрабривање критичког мишљења, стварање културних потреба и навика код младих и креирање платформе за директан дијалог између позоришних стваралаца и младе публике. Програм ће се одвијати током школске године 2020/21. у Народном позоришту у Београду.

Конкурс је отворен до недеље 25. октобра, а резултати конкурса биће објављени најкасније у петак 30. октобра. Радионице почињу у новембру.

Формулар за пријаву се налази на сајту Народног позоришта, ево је линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSRKKtaHBZL2SnSHivbQmq0Q0FOl4vhR1sGr76kOtz91JkYg/viewform?gxids=7628 .

Организација Три гроша, у сарадњи са београдским дечјим позориштима, културним центрима и многобројним сарадницима, развија дечју позоришну публику још од 2016. године  кроз програм Мали позоришни експерти (8-12 година).

Народно позориште у Београду је 2019. године покренуло програм Платформа који се бави едукацијом и развојем публике, а програм Млади позоришни експерти је једна од првих активности Платформе.

Најава у видео формату је на линку који можете окачити на ваш сајт: https://www.youtube.com/watch?v=QXKf9MABFoM&feature=youtu.be