Општини Чока уручено путничко моторно возило

Општини Чока уручено путничко моторно возило

19/10/2020 Off By BERB

Општина Чока данас је добила аутомобил који ће користити Центар за социјални рад, како је и обећао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, приликом раније посете тој општини, а након одлуке Владе Републике Србије.

Уговор о давању на коришћење возила потписали су в.д. директора Завода за социјалну заштиту Марко Тодосић и председница општине Чока Стана Ђембер, у присуству министра Зорана Ђорђевића и помоћника министра Биљане Барошевић.

Министар Ђорђевић рекао је да Министарство има праксу која ће се наставити и у наредном периоду, а то је да у оквиру својих надлежности, помаже локалним самоуправама, где је то потребно.

„Републички завод за социјалну заштиту је своје возило уступио на коришћење општини Чока и то је заиста прави пример помоћи и добре сарадње. Верујем да ће овај аутомобил олакшати свакодневне радне обавезе“, рекао је Ђорђевић.

Министар је истакао да је Сектор за заштиту особа са инвалидитетом са општином Чока спровео низ пројеката, и захваљујући њима су све установе од јавног значаја постале доступне за особе са инвалидитетом. Како каже, циљ Министарства јесте да сва места у Србији буду без баријера, како би била доступна свим особама са инвалидитетом.

Председница општине Чока Стана Ђембер захвалила је министру Ђорђевићу на помоћи, као и Републичком заводу за социјалну заштиту.

„У нашој општини има највише старачких домаћинстава и велики број особа са посебним потребама. Социјалној заштити заиста посећујемо велику пажњу и надам се да је овај дан бити почетак наше још боље сарадње“, истакла је Ђембер.