Корона одложила опоравак деце

Корона одложила опоравак деце

14/10/2020 Off By BERB

Црвени крст Србије, уз захвалност на израженој изузетној хуманости и солидарности грађанима Београда који су се одазвали позиву Црвеног крста Србије да подрже и учествују у акцији „Водимо на опоравак децу кориснике хуманитарних програма Црвеног крста Србије“ и уплатили прилог посредством уплатнице коју су добили уз мартовске рачуне обједињене наплате „Инфостана“, обавештава да је планирана реализација опоравка деце на мору,  због актуелне епидемиолошке ситуације са вирусом корона, одложена до даљњег, односно до времена када епидемиолошка ситуација то дозволи.

Црвени крст Србије не одустаје од организације опоравка деце, већ Програм опоравка деце, као и све друге програме и активности, прилагођава датим околностима.

У прилог томе говори сагледавање могућности у претходним месецима да се опоравак деце реализује на исти начин и са истим садржајем у 5 одмаралишта Црвеног крста у Србији.

У складу са укупном ситуацијом, немогућношћу путовања у Црну Гору у време ђачког распуста,  препоруком добијеном од надлежне, стручне здравствене институције – Института за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“ којем се Црвени крст обратио и који је на основу свих чињеница, изнео стручан став и препоруку да се програм опоравка деце из социјално угрожених средина услед „нестабилне“ здравствене ситуације до даљег одложи, реализација опоравака деце како на мору, тако и у одмаралиштима у Србији у летњој сезони 2020. године није могућа.

Сва до сада уплаћена, као и средства која ће бити уплаћивана на рачун Црвеног крста Србије са овом наменом, биће строго наменски и утрошена на опоравак деце када се услови за безбедну реализацију створе.

Верујемо да ћемо заједно, у наредној реализацији обрадовати већи број деце.

Црвени крст Србије ће са великом пажњом и даље редовно пратити развој епидемиолошке ситуације у погледу инфекције вирусом ковид, те редовно информисати јавност о развоју ситуације и могућности реализације опоравка деце у организацији Црвеног крста Србије.

Црвени крст Србије се још једном захваљује свим грађанима који су учествовали  свих претходних, као и онима који су учествовали ове године у акцији опоравка деце корисника хуманитарних програма Црвеног крста Србије.