ŠTRAJK GLAĐU ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Ševrlić prekinuo štrajk

ŠTRAJK GLAĐU ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Ševrlić prekinuo štrajk

11/05/2020 Off By BERB

Narodni poslanik Miladin Ševarlić odustao je od štrajka glađu. Rekao je da to radi zbog skretanja pažnje sa njegovog pitanja na druge poslanike.

“Praktično sam medijski bio ugušen, zbog popularnosti, priznajem, skupštinske većine s jedne strane i pokreta Dveri, s druge”, rekao je Ševarlić novinarima na stepeništu ispred Skupštine Srbije.

Rekao je da misli da misli da pitanja koja su pokrenuli drugi poslanici Boško Obradović, Aleksandar Martinović i Sandra Božić, nisu značajna koliko i pitanje Kosova i Metohije, odnosno teritorijalne celovitosti Srbije, zbog kojeg je on započeo u nedelju štrajk.

“Pitanja incidenta sa Marijanom Rističevićem i o izbornom procesu treba razmatrati, ali nisu u rangu pitanja koje sam postavio”, rekao je Ševrlić.

Predložio je novinarima da poslanike i jedne i druge grupe pitaju o stavu o KiM, navodeći da nije slučajno pokrenuo to pitanje, da smo u procesu izbora, i da je važno da građani znaju kakav je stav partija.

“Lično mislim da ne postoji ijedna država na svetu koja bi se odrekla 12 posto teritorije, zbog bilo čega, a pogotovo ne zbog pristupanja EU”, rekao je. Zahvalio se svim novinarima koji su posvetili pažnju pitanju koje je pokrenuo.♦