SKUPŠTINA SRBIJE: Obradović – gladovaću dok ne dobijem ono što sam želeo!

SKUPŠTINA SRBIJE: Obradović – gladovaću dok ne dobijem ono što sam želeo!

11/05/2020 Off By BERB
Foto Beta

“Teško je proceniti u ovom trenutku dokle će ovo trajati, sigurno je da se moram držati onog što sam rekao – da sam ovde, da štrajkujem glađu dok me služi zdravlje i dok ne dođe do ispunjenja onog što sam tražio”, rekao je Boško Obradović agenciji Beta.

Lider Dveri izjavio je da je jutros od sedam sati ponovo na stepenicama Skupštine Srbije, pošto je noć proveo u poslaničkoj kancelariji, kako je i ranije najavio i da nastavlja štrajk glađu koji nije ni prekidao.

On je odbacio tvrdnje Srpske napredne stranke (SNS) da je u Skupštini uzimao hranu, podsetivši da nije moguće ništa da se unese u zgradu a da to ne proveri služba obezbjeđenja.

“Teško je proceniti u ovom trenutku dokle će ovo trajati, sigurno je da se moram držati onog što sam rekao – da sam ovde da štrajkujem glađu dok me služi zdravlje i dok ne dođe do ispunjenja onog što sam tražio”, rekao je poslanik i lider Dveri.

Objasnio je da je “tražio jednu krajnje razumnu i konstruktivnu stvar, a to je razgovor vlasti i opozicije” koji, kako je dodao, ne može da organizuje predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, jer on za opoziciju nema više nikakav autoritet niti mu se može verovati.

Cilj razgovora je odlaganje izbora na šest meseci, jer za njih sada nema “ni zdravstvenih ni demokratskih uslova”.

Na pitanje kakva je reakcija ostalih članica Saveza za Srbiju na njegov zahtev za aktivan bojkot izbora, on je rekao da očekuje “pozitivan” ishod tog zahteva, jer “sedjenjem kod kuće i ćutanjem ništa ne može da se promeni”.

Naglasio je da nije nikog pozivao da mu se ovde pridruži, pogotovo ne u štrajku glađu, ali poziva sve na aktivnu bojkot kampanju za odlaganje izbora, napominjući da svi imaju obavezu da jedinstveno nastupe.♦