Klub Garaža: Drugo izdanje heavy festivala Hell Over Belgrade

Klub Garaža: Drugo izdanje heavy festivala Hell Over Belgrade

06/03/2020 Off By BERB

 

Drugo izdanje heavy festivala Hell Over Belgrade biće održano u subotu, 21. marta u klubu Garaža. Nastupiće Overdrive (Zrenjanin), Downstroy (Kikinda), The Trigger (Beograd) i Brat (Užice).

„Nakon vrlo uspešnog prvog izdanja gde smo „napunili“ klub i time napravili odličnu zabavu sa bendovima Bombarder, Alitor, Y.O.X i Chemical Tomb, odlučili smo da je vreme za novi festival i stilski pomalo drugačije, ali isto toliko žestoke bendove“ poručuju organizatori, dodajući da će cena ulaznice na vratima iznositi simboličnih 500 dinara.

⇒Overdrive su veterani domaće heavy scene koji su na istoj prisutni od početka devedesetih. Četiri studijska albuma, nekolicina singlova i nastupi sa bendovima Korn, Pro-Pain, Slayer, The Prodigy jasno svrstavaju ovu ekipu u sam vrh žestokih domaćih bendova svih vremena.

⇒Downstroy su nešto mlađi, ali isto tako žestok i tvrdoglav bend koji je na sceni već 16 godina. Iza sebe imaju na stotine nastupa, uključujući i čuveni Wacken Open Air. Do sada su svirali ispred Soulfly, Jinjer, Cavalera Conspiracy a u diskografiji imaju jedan studijski i dva EP izdanja. U Beograd se vraćaju nakon prošlogodišnjeg nastupa na rasprodatom koncertu Ritma Nereda.

⇒The Trigger je ime koje je posebno „iskočilo“ prošle godine kada su realizovali svoj prvi engleski album „The Time of Miracles“ za poznatu izdavačku kuću Massacre Records i time napravili prvi proboj ka inostranom tržištu. Inače, odavno etablirani na domaćoj sceni sa albumima koje je podržao i PGP RTS. Predvođeni teškim rifovima i nesvakidašnjim vokalom Milene Branković jedva čekaju da zasviraju na domaćem terenu.

⇒Brat iz Užica je sve popularniji beskompromisni hardcore/punk bend koji je uvek rado viđen u Beogradu. Odlikuju ih brza muzika, oštri i iskreni tekstovi, a još uvek promovišu debi album „Imamo li problem“ koji je objavila Nocturne Media. ♦