Kosovo: Lažne vesti Aljbina Kurtija!

Kosovo: Lažne vesti Aljbina Kurtija!

06/03/2020 Off By BERB

 

 

Abeljard Tahiri, ministar pravde u vladi Haradinaja, rekao je da je za mesec dana vlade Aljbin Kurti postigao ono što nisu učinili svi strani neprijatelji Kosova tokom 20 godina.

Tahiri je poručio da Kurtijeva kratkovidnost šalje Kosovo na put izolacije.

„Niko nikada nije verovao da će doći dan da se vidi ovaj poseban odnos između Kosova i SAD. Tako je došao dan da vidimo kako SAD više nemaju volje da se bave našom zemljom”, ocenio je Tahiri na Fejsbuku.

Tahiri je reagovao nakon što je specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel demantovao navode funkcionera Samooredeljenja Erzena Vranićija o razgovoru Aljbina Kurtija i američkih zvaničnika u kojem je kosovskom premijeru navodno rečeno da SAD neće zaustaviti ekonomsku pomoć Kosovu, niti povući trupe.

“To nije tačno. Kurtiju smo jasno stavili do znanja da će njegova odluka da takse ostanu delimične naneti štetu ekonomiji Kosova, a SAD neće trošiti svoju pomoć ako kosovsko rukovodstvo nastavi da na ovaj način nanosi štetu svom narodu”, poručio je Grenel u na Tviteru.

Kritike na račun kosovskog premijera zbog odnosa sa SAD izneo je prethodno i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji koji je poručio da je šokiran zbog lažnih vesti koje daje Aljbin Kurti.

Takođe je i šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši potvrdio da su Sjedinjene Američke Države najavile sankcije protiv Kosova a povod za to bi bilo neukidanje stopostotne takse od strane Kosova na proizvode iz Srbije.♦