MUP: Na graničnom prelazu Vatin zaplenjeno 750 kilograma marihuane

MUP: Na graničnom prelazu Vatin zaplenjeno 750 kilograma marihuane

05/03/2020 Off By BERB

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obavestio je nedije da su pripadnici policije tokom prethodne noći zaplenili 750 kilograma marihuane. Time su, kako je rekao zadali još jednom značajan udarac organizovanom kriminalu i narko-dilerima u našoj zemlji.

„Drago mi je da su pripadnici policije shvatili moju poruku da u borbi protiv trgovine narkoticima moraju biti oštri i bez obzira na sjajne rezultate koje postižu moraju ostati posvećeni ovoj borbi svakog dana. Hvala svim ljudima u policiji koji se bore protiv onih koji diluju drogu, jer time štite živote i naše dece i svih građana Srbije“, istakao je ministar.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su noćas, u saradnji sa Upravom carine, pronašli su i zaplenili oko 750 kilograma marihuane i uhapsili I. L. (1987) iz Paraćina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je na Graničnom prelazu Vatin u kamionu kojim je upravljao osumnjičeni pronašla 763 paketa marihuane u posebno napravljenom bunkeru. Ukupna vrednost zaplenjene droge je oko 180.000.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.♦