Čekajući Božič i Novu godinu: Magija na pijacima

Čekajući Božič i Novu godinu: Magija na pijacima

20/12/2019 Off By BERB

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, JKP Gradske pijace i zakupci su pripremili posebne popuste.

Sedam Alasa na Zemunskoj pijaci pripremaju pravo iznenađenje za kupce. Popusti na svu ribu kod Zemunskih alasa važe od 19. decembra, pa sve do kraja kalendarske godine. Značajni popusti do kraja godine očekuju potrošače i na buvljaku.

S obzirom na to da je u toku period posta, pijace su pravo mesto na kom mogu da se pronađu sve namirnice za pripremanje slavskih posnih trpeza. Sveža riba, voće i povrće, med, vino, zimnica, kompot od grožđa, bundeve i pomalo zaboravljene mušmule, samo su neki od proizvoda dostupni na tezgama. Tu su i pripremljena marinada za ribu, dimljena domaća ljuta paprika, ali i potpuno novi proizvod na pijacama – dimljena so.

Za sve one koji ne poste, na pijacama se može naći novi proizvod – dimljeni kajmak koji je brzo postao pravi hit i veoma tražen proizvod na pijačnim tezgama. Tu su i paprike somborke punjene sirom, koje su postale nezaobilazna stavka na trpezama.

Pravo je vreme da se počne sa pripremama prazničnog menija, a beogradske pijace nude sve ono što je potrebno svakoj trpezi. Pijace su u vreme novogodišnjih praznika posebno ispunjene pozitivnom energijom i smehom, a značajni popusti samo doprinose toj bajkovitoj atmosferi.

I to nije sve od Novogodišnje magije koje Gradske pijace pripremaju za period koji je pred nama. Za ljubitelje dobre kupovine, u periodu od 28.-30.12. biće organizovan Novogodišnji market na pijaci „Kalenić“, u periodu od 08 do 16 časova gde će posetioci biti u prilici da pronađu poklone za svoje najmilije.♦