Svečnost u Palati “Srbija” : Posao najboljim diplomcima – lekarima i tehničarima

Svečnost u Palati “Srbija” : Posao najboljim diplomcima – lekarima i tehničarima

20/12/2019 Off By BERB

Za šest ili sedam godina plate u zdravstvu biće duplo veće od zarada 2014. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To je obećao danas na svečanosti u Palati Srbija kada su uručeni ugovori o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola.

Vučić je rekao da medicinske sestre danas imaju 38 odsto višu zaradu od one koju su imali pre 2014. godine. Rekao je da je za zdravstvo opredeljeno 25 odsto budžeta Srbije što je više od 2,2 milijarde dinara.

“Pred vama je težak i naporan rad, mnogo toga ćete morati još da naučite i da se usavrševate. Srećan sam da svoju budućnost vidite u svojoj zemlji. Sunce tuđeg neba ne sija snažnije od našeg”, rekao je Vučić nakon uručenja ugovora najboljim diplomcima.

Naglasio je da radnici u zdravstvu svake godine mogu da računaju na veća primanja, ali da će Srbija od njih tražiti više discipline, odgovornosti i rada.

Na molbu novinara da prokomentaroše događaje u SAD povodom procedure opoziva američkog predsednika Donalda Trampa, reka da je Srbija mala i da se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja ali da se njemu čini da su svi važni pokazatelji na Trampovoj njegovoj strani.

“Mislim da neki nisu razumeli da u politici, kada preterate sa neutemeljenim optužbama, onda se to okrene protiv vas kao bumerang. Mislim da su Trampu samo učinili uslugu. Ako analzirate rast BDP, ako pogledate stopu nezaposlenosti i ako prebrojite žrtve u različitim ratovima – sve je na strani predsednika Trampa. Ali oni će sami donositi odluke o sebi i svojoj budućnosti. Ovo je samo moje mišljenje”, rekao je Vučić.

O sastanku u Tirani, Vučić je rekao da je zadovoljan što će doći i crnogorski predsednik Milo Đukanović.

“Želim da verujem da u budućnosti postoji mogućnost da proširimo taj, ne politički već ekonomski i trgovinski savez Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Daću sve od sebe da ukažem crnogorskom predsedniku na to, kao i svim predsednicima zemalja u regionu”, rekao je on.

Vučić je rekao da je po pitanju inicijative za formiranje mini šengena video različite komentare u Evropskoj uniji – od veoma pozitivnih do onih iz kojih se vidi da se nekima ne sviđa kada balkanski narodi stvari uzmu u svoje ruke.
O navodnom sukobu sa Nebojšom Stefanovićem Vučić je rekao da “Nema sukoba između mene i Stefanovića, smejem se pričama o sukobima unutar SNS-a”

“Nema nikakvog sukoba. Da samo kažem Nebojši da ode, da se skloni, to bi uradio istog časa”, rekao je Vučić.♦