Rama poručio Kurtiju: Nema ništa gore nego izolovati se

Rama poručio Kurtiju: Nema ništa gore nego izolovati se

20/12/2019 Off By BERB

Premijer vlade Albanije Edi Rama žestoko je napao kandidata za premijeru vlade Kosova, Aljbina Kurtija, zbog njegovog stava o balkanskom Šengenu.

U intervjuu za Klan Kosova, Rama je rekao da ovaj projekat neće biti obustavljen i da ima podršku SAD. Kritikovao je stav Kosova i Kurtija koji to smatraju „ishitrenim korakom“.

„Nema ničeg goreg od pobednika koji se pretvori u gubitnika. Nema ništa gore nego izolovati se. Pitanje Kosova i Srbije ne može da se reši stezanjem zubima, ne može se rešiti taksama koje su sredstva, a ne ciljevi“, rekao je albanski premijer a prenosi prištinska Gazeta ekspres.

„Ja znam da se na Kosovu sprovodi prpaganda protiv moje politike. Kažem onima koji o meni govore, a koji još uvek nisu obavili nijedan posao za koji su izabrani, da prošire malo horizonte. Mene niko ne može da zaustavi, da me iskompleksira, da me pokvari“, rekao je Rama za Klan Kosova.

„SAD ne bi dale podršku i mi ne bismo preduzeli korake da nas nisu nagovarali. Da su sumnjali u vezi sa tim, rekli bi nam obustavite to, nije vreme“ – rekao je Rama dodajući:

„Dolazi čovek koji je dobio izbore na Kosovu i misli da će spasiti svet i kaže mi “ne žuri„.