LSV: Mirović je morao da pazi šta se dogovara

LSV: Mirović je morao da pazi šta se dogovara

06/12/2019 Off By BERB

 

Nenad Čanak

Uveren sam da oprema javnog servisa kakav je RTV Vojvodine nije jeftina, ali ne znam da li je 12 ili 14 miliona evra malo ili puno za to.

Siguran sam, međutim, da bi pokrajinski premijer Igor Mirović morao da pazi na to šta se dogovara, a naročito kada su u pitanju tako velike svote i kada se planira nabavka opreme za pokrajinski javni servis koji emituje program na sedam platformi i 16 jezika.

Ponoviću, upravo politika čiji je on bio vrlo viđeni eksponent dovela je i do bombardovanja i rušenja zgrade televizije pre dve decenije, koju su građani Vojvodine izgradili i opremili sedamdesetih godina putem pretplate u stoprocentnom iznosu.

Budući da će pokrajinski budžet u 2020. godini sa sve transfernim sredstvima (nad kojima APV nema kontrolu) biti upola manji od beogradskog, sigurno je da će morati pažljivo da se meri svaki dinar.

A pokrajinski budžet je upola manji zato što i dalje nema Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine koji je Mirović bombasto najavljivao na početku mandata, da bi zatim ućutao i potpuno prestao sa ga spominje.

Igor Mirović je u protekle četiri godine dopunio svoju radikalsku biografiju.

Pored falsifikovanih datuma i obeležja, Vojvodini ostavlja samo ono što je svakako i moralo da se uradi.

A i to urađeno na pola, loše i ne znajući šta je dogovorio.♦