SKUPŠTINA SRBIJE: Kako su se Šešelj i Orlić “svađali” hvaleći Vučića?

SKUPŠTINA SRBIJE: Kako su se Šešelj i Orlić “svađali” hvaleći Vučića?

29/10/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predstava Vojislava Šešelja i Vladimira Orlića, koji su se, naizgled, svađali, a u stvari oboje hvalili politiku SNS, danas je došla do svog apsurda.

Šešelj je predbacio Orliću što vlast već sedam godina ne hapsi najveće kriminalce bivšeg režima:

-Sad polako stiže zastarelost krivičnog gonjenja. Ako za još nekoliko meseci ne uhapsite Mlađana Dinkića i osudite ga što je sa automatskom puškom upao u Narodnu banku , što je ukrao državno zlato i sa svojim pajtosom, Miroljubom Labusom, to prodao negde u svetu, oni će biti nedodirljivi. Čekali se da nastupi zastarelost. Đilasa niste gonili zbog onog mosta i para koje su za njega potrošene, vi ga optužujete da je bogat. Koga ste još osudili, osim Miškovića? Sudili ste boraniji. Sada ćete ispitivanjem porekla imovine, naterati ljude da iznesu sav novac u inostranstvo. Prodavaće kuće i pasti će vrednost nekretnina. Morao sam na svetskom tržištu da trgujem naftom, kako bi zaradio pare da pokrijem ekstra profit Tomislavu Nikoliću, Aleksandru Vučiću i Draganu Todoroviću.To je bilo dok je Nikolić još bio pošten čovek.Hajde sada od njega krenite s ispitivanjem imovine.Odakle mu crkva u Bajčetini, ono veliko imanje, pa bespravno izgrađene 2 kuće na obali Save, pa dva stana na Novom Beogradu…

Lako je krenuti od Vučića, koji nije hteo ni sam sebi molbu za stan da potpiše, pa sam je ja potpisao protiv njegove volje. Imate u Vladi taj dokument s mojim potpisom.

Orlić je zatim pričao o lopovlucima Đilasa, ali je Šešelj insistirao da se vrate na Tomu Nikolića:

-Hajde, istražite fondaciju Dragice Nikolić. Nema većeg kriminala među naprednjacima od Dragice i Tome. Istražite to, a ne da mu dajete vilu od 800 kvadrata na Dedinju i plaćate mu 8 hiljada evra mesečno za njeno izdržavanje. Pa još izmislite nepostojeću funkciju koordinatora za odnose sa Kinom i Rusijom. Dolaze i kineski i ruski državnici, a gde je Toma? Nema ga ni ispod stola. Pa vi još nesmete ni da mu srušite bespravne vile na obali Save! Bio je bos dok ja nisam otišao u Hag. Imao je jednu kućicu u predgrađu Kragujevca i stan koji je dobio od Vlade Srbije u Beogradu. U Bajčetini nije mao ništa. A posle, kada su počeli da ga saleću razni s gomilama novca, razboleo se od pohlepe. Jeli Vlada Srbije donela odluku da on koristi vilu od 800 kvadrata i posle isteka mandata? Hoće li svaki naredni predsednik da nasledi vilu? Orliću, ti znaš da ja nisam vesla sisao i imam dokaze da je Nikolić 2008. dobio milion evra za predizbornu kampanju.Novac je stavio u džep, a stranku zadužio kreditom sa 19 posto kamate.

Vladimir Orlić /Foto RTS/

Orlić je nastavio priču o tome kako njegova stranka i Vučić ne lažu, a Šešelj mu je upao u reč:

-Trošite malo po malo Vučićev autoritet. Što se tiče odnosa između njega i mene, ja sam svestan da je on sada jači. Jednom sam pogrešio što sam verovao njegovom obećanju da se neće kandidovati za predsednika Republike, pa sam udario po Tomi i razbio ga, a Vučić se kandidovao. Da sam znao da će Putin da ga podrži, ja ne bih podneo kandidaturu ni mrtav. Ali, ničija nije gorela do zore. Drugo – iz Vučićeve duše izbilo je ono u Novom Sadu. Mi iz SRS. Mnogi od vas to nosite u duši.Od mog povratka iz Haga, stvari su se menjale. Nije to onaj Vučić koji je u bescenje nudio smederevsku Železaru Amerikancima. Ovo je Vučić koji je sve više srpski patriota. Ali, ne može se više od 2 mandata provesti na jednoj funkciji. Ja sam u odličnoj kondiciji, teram do stote godine!♦