ČEKAJUĆI IZBORE: Vučić i kandidati Srpske liste čekaju pobedu!

ČEKAJUĆI IZBORE: Vučić i kandidati Srpske liste čekaju pobedu!

04/10/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednk Srbije, Aleksandar Vučić, posle sastanka sa kandidatima Srpske liste za izbore na KIM, obratio se novinarima. Rekao je da su i on i Srpska lista u ovom trenutku izloženi beskrupuloznoj kampanji punoj uvreda i laži. Da apsurd bude veći, ne napadaju ih samo Albanci, nego i Srbi sa liste koja ima podršku Albanaca.

-Već sedam godina me nazivaju izdajicom, a evo već dve, otkada je ubijen Oliver Ivanović i ubicom. Evo liste Srba koji izlaze u okrilju Albanaca. Treća je Rada Trajković. Ona koristi svaku priliku da optuži mene i Srbiju za ubistvo Ivanovića. Izmišlja da su joj ponudili snimke ubistva. Ne znam zašto to nije ponudila ranije. A dok je Oliver bio u zatvoru, jedino sam mu ja pomagao.

Novinari su ga zamolili da objasni aferu oko žalbe BIRN -a zbog koje je zabranjen spot Srpske liste. Odgovorio je:
-BIRN je podneo želbu, za to imam dokaze, a ne shvatam što su se oni žalili. U ovoj prljavoj kampanji najviše pominju mene, ali to nije zbog mene, već zato što je Srbija sve važnija.

O svim ovim stvarima razgovaraću danas, odmah posle sastanka s vama, sa izaslanikom predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom.

Dok smo razgovarali s Predsednikom, predstavnik porodica albanskih žrtava, Simo Spasić, megafonom je pred zgradom Predsedništva uzvikibao parole. Kada smo , posle KZN prošli pored njega, postavio nam je zanimljivo pitanje- šta će biti ako Srbi koje podržavaju Albanci, uđu u prištinski parlament?

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll