IZBORI: Na severu 650 policajaca

IZBORI: Na severu 650 policajaca

04/10/2019 Off By BERB

 

Na severu Kosova, na dan održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, u nedelju, 6. oktobra, biće angažovano oko 650 policajaca, potvrđeno je za Kontakt Plus iz Kosovske policije.

Regionalni portparol Kosovske policije, Branislav Radović, kaže za Kontakt Plus da će na severu Kosova u nedelju biti raspoređeno oko 470 policajaca, dok će kao ispomoć iz Prištine, biti angažovano još oko 200 policijskih službenika.

Radović je rekao da će, što se tiče Kosovske policije, sve biti pokriveno i sve je spremno za nedelju.

Prema policijskim procenama, na dan održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, 6. oktobra, na severu Kosova se ne očekuju incidenti, ali je bezbednosna situacija označena srednjim procentom rizika. Tog dana, radno vreme policajaca biće 12 sati.

Na dan održavanja izbora policija sprovodi poseban operativni plan, koji uključuje pojačane aktivnosti i povećan broj angažovanih policajaca na terenu.

“Ne očekuju se nekakvi incidenti, iako je, vezano za bezbednosnu situaciju procenjeno iz naše regionalne Direkcije, kao i iz Prištine, da se radi o srednjem procentu rizika, što znači da se ne radi o nekom problematičnom bezbednosnom procentu. Bezbednosna procena, što je vrlo bitno za nas, ne očekujemo neke probleme”, rekao je ranije za Kontakt Plus Radović.

Prema njegovim rečima, operativnim planom predviđen je određeni broj mobilnih i statičnih patrola.♦

RK Plus