SKUPŠTINA SRBIJE: Radikali uporni – izvršiteje treba ukinuti

SKUPŠTINA SRBIJE: Radikali uporni – izvršiteje treba ukinuti

03/10/2019 Off By BERB

R.Ć.

 

Radikali, za koje se govori da tajno sarađuju sa SNS, ostaju kratkih rukava u Skupštini Srbije , kada se glasa za bilo koji njihov predlog.

 

Juče je vladajuća većina odbila da digne ruku i odbila da se stavi na dnevni red Predlog Nikole Savića da se ukinu izvršitelji. Svi su odobravali reči poslanika Svete Perića, koji je govorio o zverstvima izvršitelja:

-Kada smo 2011 godine kritikovali Predlog zakona o izvrženju i obezbeđenju, koji je predložila Demokratska stranka, javnost je mislila da smo previše oštri. Ali, pokazalo se koliko je taj zakon poguban . Izvršitelji su postali slepi i gluvi na stanje u kojem žive naši ljudi i na zloupotrebe koje se stalno događaju prilikom upotrebe tog zakona. Čini mi se da neke sudije zdušno podržavaju svirepe izvršitelje. Naglo bogaćenje javnih izvršitelja dovelo je da oni budu bogatiji od svih zaposlenih u pravnom sistemu.

Ministarka Nela Kuburović rekla je nedavno da se izvršitelji ne mogu pojaviti kao takupci nekretnina koje oduzumaju, ali, to se nije dogodilo. Oni otete nekretnine kupuju pod imenima rođaka. Mislim da, koliko je god uporna SNS da se ne prihvati ovaj predlog zakona, SRS će biti još upornija da se ukinu izvršitelji.♦

Foto: SRS