ODGOVOR: Mr Ivan Kostić – Dveri su Vučićeva noćna mora

ODGOVOR: Mr Ivan Kostić – Dveri su Vučićeva noćna mora

25/09/2019 Off By BERB

 

U pisanoj izjavi medijima, narodni poslanik i potpredsednik Dveri, magistar Ivan Kostić, odgovara predsedniku Vučić na njegov napad iz Njujorka.

Kostić: “U pauzi brojnih susreta sa svetskim državnicima na marginama Generalne skupštine UN, iznova razmatrajući načine za priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije, predsednik SNS Aleksandar Vučić setio se i Dveri i poslao nam jasnu poruku da je njegova ideja ukidanje Dveri.

Najpre moram da konstatujem da smo počastvovani što je pored tolikih diplomatskih aktivnosti i krupnih spoljno – političkih tema predsednik SNS stigao da se u Njujorku bavi i Srpskim pokretom Dveri. Izražavam posebno zadovoljstvo da su Dveri na njujorškoj agendi predsednika SNS po značaju u konkurenciji sa Merkel, Micotakisom i Trampom.

Ekskluzivno obraćanje predsednika SNS iz Njujorka otkrilo je šta je Vučićev politički cilj: “Dveri su ukinute” – “Boško Obradović nije Dveri”. Kada je video da je preterao i previše otkrio svoje političke namere – “ujeo se za jezik” i pokušao da pokrije prethodno rečeno nebuloznom i nelogičnom izjavom da “narod ih je obavestio da je ukinuto”.

Ako se podsetimo da je pre neku godinu Vučić javno pretio da Dveri više nikada neće biti deo Narodne skupštine Republike Srbije, onda je više nego jasno da smo postali njegova noćna mora iako smo tek počeli sa ozbiljnijim političkim radom. Ovo vanredno obraćanje javnosti na temu Dveri sa Generalne skupštine Ujedinjenih nacija govori nam da se sprema novi udar vladajućeg režima na Srpski pokret Dveri i mi ga spremno očekujemo u narednim danima. Ne znamo šta je sledeće posle Uprave kriminalističke policije, Agencije za borbu protiv korupcije, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, DRI i drugih državnih organa koji su se bavili Dverima, ali nesumnjamo u Vučićevu kreativnost i zluradost. Uz sve dosadašnje pokušaje pravljenja raskola u Dverima, pritiske, kupovinu odbornika i druge metode, SNS nije uspela da sruši Dveri. I neće uspeti iz prostog razloga što Dveri vode ljudi koji nisu pod kontrolom Aleksandra Vučića, koje nema u svojim fiokama za ucene i ne može da ih kupi kao što je navikao sa mnogima drugima u Srbiji.(Foto Dveri – Ivan Kostić)♦