RAMUŠ HARADINAJ: Ukidanje takse – posle priznanja!

RAMUŠ HARADINAJ: Ukidanje takse – posle priznanja!

24/09/2019 Off By BERB

 

Ko o čemu Ramuš Haradinaj o taksama na robu iz Srbije i BiH. Sada je rekao, piše prištinska Gazeta Ekspres, “da treba reći i Evropljanima i Amerikancima da će takse biti ukinute samo priznavanjem Kosova”.

Ovo je izjavio na panelu koji je organizovao Kosovski demokratski institut a bio je posvećen dijalogu Kosova i Srbije, Haradinaj je rekao da je odlazak predstavnice Evropske unije za bezbednost i spoljnu politiku Federike Mogerini iz pregoračkog procesa dobra vest, pošto je ideja o korekcije granica ili podele Kosova bila prisutna pod njenim vođstvom.

“Povratak dijalogu koji zagovaraju nemačka kancelarka Angela Merkel, uz podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona i Vašingtona sa izaslanikom Metjuom Palmerom je veoma dobra odluka, pošto podela Kosova više nije tema razgovora“, rekao je Haradinaj.

Odlazeći kosovski premijer naveo je da će dijaloga sa Srbijom biti samo ukoliko postoji obostrano priznanje u trenutnim granicama i da neće podržati da početak pregovora bude uslovljen ukidanjem taksi:

“Moramo da objasnimo da se zalažemo za međusobno priznavanje i da njihov zahtjev da se suspenduju takse pre početka dijaloga slabi Kosovo. Taksa se uklanja samo priznavanjem”, rekao je Haradinaj.( Agencije – Foto Fejsbuk – Ramuš Haradinaj).♦