JOVO BAKIĆ O SASTANKU POLITIČARA IZ RS SA VUČIĆEM: “Još jedna u nizu predstava”.

JOVO BAKIĆ O SASTANKU POLITIČARA IZ RS SA VUČIĆEM: “Još jedna u nizu predstava”.

24/09/2019 Off By BERB

 

Sociolog Jovo Bakić izjavio je portalu Vijesti.ba kako je subotnji sastanak političara iz RS-a sa Aleksandrom Vučićem još jedna u nizu predstava.

 

Bakić kaže kako su se oni, pre svega Dodik i Vučić, sastali zbog stvari koje ih zbližavaju ali i udaljavaju.

 

“Sastali su se zbog deklaracije SDA, koja je zabrinula obojicu, jer teži unitarizaciji BiH, ali i zbog Kosova, jer Dodik tu vidi presedan za rešenje statusa Republike. Dok ih prva tačka zbližava, druga ih udaljava, jer Vučić nikako ne bi hteo da ugrozi svoju pregovaračku poziciju oko Kosova otvarajući problem održavanja BiH”, rekao je Bakić.

 

Bakić smatra da je Vučiću u ovom trenutku potrebna Dodikova podrška pred naredne izbore u Srbiji:

 

“Vučiću jevažna podrška Dodika pred prolećne izbore u Srbiji, jer ovde ima dosta građana poreklom iz BiH, a Dodik se verovatno nadao većem Vučićevom razumevanju, koje nije mogao da dobije.

Sve u svemu, reč je samo o još jednoj u beskrajnom nizu predstava za građanstvo Republike Srbije, ali i BiH, a sve u cilju zaboravljanja u kako očajnim društvenim i materijalnim okolnostima svi zajedno živimo”, kaže Bakić.

 

Profesor zaključuje da je nacionalizam uvek dobra tema da se skrene pažnja sa stvarnih problema u društvu.

 

“Nacionalizam, po pravilu, uspešno skreće pažnju sa socijalnih tema i problema, a ova dvojica, ne izostavljajući ni SDA, su majstori u toj disciplini”, zaključio je Bakić.(Foto Vikipedija)♦