MILORAD PUPOVAC: Uklone ustaška slova `U` sa fasada i saobraćajnica

MILORAD PUPOVAC: Uklone ustaška slova `U` sa fasada i saobraćajnica

11/09/2019 Off By BERB

 

Milorad Pupovac pozvao je da se u Hrvatskoj “uklone ustaškaa slova `U` sa fasada i saobraćajnica i da budu sakcionisani ustaški znakovi i poruke”.

 

On je na konferenciji za novinare u Zagrebu zatražio da prestane revizija prošlosti, “koja ide dotle da se pripadnicima kvislinških režima odaju državne i vjerske počasti”.

Lider Samostalne demokratske srpske stranke naglasio je da je mnogima zasmetao njegov strah zbog povećanog nasilja i mržnje prema Srbima. – Pozivam ih da sklonimo uniforme s ustaškim pozdravom i poruke `Ubij Srbina` .

– Јa sam u ovoj zemlji, kao i stranka i zajednica kojoj pripadam, u tri decenije bio prozvan različitim imenima.Јa nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili tvrde da jesam nikad neću tražiti izvinjenje – poručio je.

Rekao je da neće tražiti izvinjenje ni od onih koji ga svrstavaju u tajne saradnike srpskih službi u Beogradu, “stavljajući ga u rizike koji su veći od narušavanja ugleda u javnosti”.

Nije odgovorio na pitanje da li SDSS napušta vladajuću koaliciju, ali je napomenuo da je “spreman da sarađuje sa najširim spektrom političkih i nepolitičkih aktera da od Hrvatske stvore zemlju mira”(Agencije – foto Patrik Maček/Pixsel).♦