ANA BRNABIĆ na gradilištu Kliničkog centra Srbije

ANA BRNABIĆ na gradilištu Kliničkog centra Srbije

03/07/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Novi Klinički centar Srbije gradi se brže nego je planirano. U to se danas uverila i premijerka Ana Brnabić, koja je na 11 spratu novogradnje razgovarala s graditeljima i novinarima.

Rekla je da obnavljanje potpuno zapuštenog zdravstva koje je nasleđeno od bivših vlasti, napreduje tako brzo, jer se Vlada drži politike koja vodi računa o infrastrukturi, opremanju, specijalizaciji i povećanju plata.

U novom kliničkom centru smestiće se 900 novih kreveta s najvišim standardom lečenja pacijenata u poluintenzivnoj nezi, 200 u intenzivnoj i 70 u dnevnoj bolnici.Tu će biti i 30 novih operacionih sala.

Evropska banka najavila je sredstva i za novi klinički centar Vojvodine. Predsedik Vlade Vojvodine, Igor Mirović, najavio je da će izgradnja početi najkasnije do februara iduće godine.On je presrećan i kaže da će izgradnja trajati brzo, najviše 2 godine, a da će Novi Sad dobiti 30.000 kvadratnih metara novog prostora i još 400 novih kreveta.
Novinari su postavljali pitanja uglavnom izvan teme. Na molbu da prokomentariše izjavu Makrona o širenju EU, premijerka je rekla da je nije iznenadila, ali da se mi pripremamo za Evropu zato što je to nama korisno i želimo da budemo u evropskom društvu.

Na pitanje novinarke KRIK- a o njegovim kontaktima s Zemunskim klanom, ministar zdravlja, Zlatibor Lončar rekao je da nije nadležan da odgovori i optužio je da od nekoga prima pare za takva pitanja. Nije rekao ko je taj neko, a novinari, kao i ostali prisutni nisu reagovali na uvredu ove redakcije.

 

Slično se dogodilo i u podne , kada je pitanje predsedniku Vučiću htela da postavi druga novinarka KRIK- a, ali joj nisu dali mikrofon. Žalila se, ali je Vučić nije čuo, jer je žurio na novi sastanak.♦