VILA STANKOVIĆ U ČORTANOVCIMA: “Kakvi smo takvi smo – pozorište zna”

VILA STANKOVIĆ U ČORTANOVCIMA: “Kakvi smo takvi smo – pozorište zna”

03/07/2019 Off By BERB

Olivera Živković

U Vili Stanković u Čortanovcima od sutra, 4. jula do 9. jula održaće se Šesti pozorišni festival “Novi tvrđava teatar” pod sloganom “Kakvi smo takvi smo – pozorište zna”.

Festival počinje u 21 sat predstavom “San o Mileni”. Nastupaju članovi Udruženja umetnika Artista iz Požarevca. Reditelj je Jelena Bogavac.

 

Drugog dana gostuje pozorište “Tudor Vianu” iz Rumunije predstavom “Opsada Venecije”. Delo je inspirisano “Opsanim stanjem Alberta Kamija. Reitelj je Mikele Modesto Kazarin.

 

Ljubiteli pozorišta u subotu 6. jula gledaće “Kavkaskim krug kredom” Narodnog pozorišta iz Sarajeva. Reditelj je Paolo Mađeli a predstava će biti igrana na sceni “Jovan Đorđević Srpskog narodnog pozorišta.

Predstava “Ventilator” rađena je po delu “Lepeza” Karla Goldonija. Radi se o koprodukciji Novosadskog pozorišta – Újvidéki Színház i Gledališča iz Koper. Predstava će biti prikazana u nedelju s početkom u 21 sat.

Na programu Festivala u ponedeljak 8. jul biće prolazana predstava “Žene iz Troje” Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta”Zoran Radmilović” iz Zaječara. Predstavu je režirao Nebojša Bradić.

U čast nagrađenih u utorak 9. jula Studenti druge godine Fakulteta savremenih umetnosti, Prikazaće “Ženidbu i udadbu”. Režiser je profesorica Vida Ognjenović. Predstava je van konkurencije.♦