KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA: Kosovo i Oliver – večita tema!

KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA: Kosovo i Oliver – večita tema!

03/07/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Posle sastanka sa članom Predstavničkog doma Kongresa SAD, Eliotom Engelom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao novinarima da im stavovi o Kosovu, koje je bilo tema susreta, nisu nikako zajednički, ali je zadovoljan što je mogao gostu da kaže istinu o ovoj komplikovanoj situaciji:

 

– Složili smo se da razgovore sa Prištinom treba nastaviti.On je bio jedan od najglasnijih zagovornika nezavisnosti Kosova. Nadam se da će njegova poruka Prištini doprineti ubrzanom stvaranju uslova za nastavak dijaloga. Što pre to uspemo, smanjiti će se tenzije na celom Kosovu, a to je značajno za sve nas. Razgovarali smo i o poznatom slučaju Braće Bitići, o NATO agresiji, svako iz svog ugla. Važno je da održavamo kontakt i sa spoljopolitičkim Odborom američkog kongresa i sa Engelom lično. On je rekao jednu dobru rečenicu- To što sam lični prijatelj Albanaca ne znači da ne želim da budem i prijatelj Srbije.

Vučić je rekao novinarima da je situacija na severu Pokrajine sve teža.Teškoće sa snabdevanjem Srba robom iz Srbije su sve veće, pa se ona dovozi putevima kroz šumu. Albanci su okačili 150 kamera, ali se naši ljudi dovijaju i zaobilaze kamere. Bilo je i zaplenjivanja srpskih kamiona i pucanja na njih. Albanci su na sever doterali 16 kamiona sa svojom robom. Međutim, Srbi su zaključai svoje prodavnice i nisu primili tu robu. Građani albansku robu nisu hteli da kupuju ni na albanskim tezgama u gradu. Predsednik Srbije pohvalio je takav patriotizam i miran, gandijevski otpor prema okupatoru.

Zanimljive su i informacije koje je Vučić dobio oko ubistva Olivera Ivanovića. Sumnjivo je što su kola kojim se navodno odvezao ubica, ostavljena sa svim podacima koja navode na Srbiju. Sumnjivo je i to što kosovski organi istrage nisu dozvolili kolegama iz Srbije da se uključe. Veštački se navodilo na sumnju da je ubica dobio nalog iz Beoograda i tamo se sklonio. Zanimljivo je i to da su na  aerodrom u Tirani, uoči ubistva sletela dva poznata kriminalca, koji su, nakon ubistva,  napustili Prištinu. Beograd će učiniti sve da dozna detalje i objaviće ih veoma brzo.Tako će se ukloniti sumnje koje širi Vučićeva opozicija o njegovoj umešanosti u ubistvo.

Nekoliko pitanja koja su postavili novinari PINK -a, TANJUG -a i Studija B, nisu vredna pažnje.Novinari Insajdera i još nekoliko opozicionih redakcija pobunili su se što im držačice mikrofona nisu dale da pitaju, ali Vučić to nije video, jer je već istrčao iz sale u onu preko puta, gde su ga čekali Kinezi.♦