HARADINAJ pozdravio otkazivanje sastanka u Parizu!

HARADINAJ pozdravio otkazivanje sastanka u Parizu!

22/06/2019 Off By BERB

Ramuš Haradinaj pozdravio je otkazivanje sastanka delegacija Prištine i Beograda koji je trebalo da bude održan početkom jula u Parizu.

“Ne znam zašto je otkzan satanak u Parizu, ali je dobro što je otkazan”, rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini.

Istakao da je posle sastanka u Berlinu svima bilo jasno da je međusobno priznavanje Kosova i Srbije jedino nerešeno pitanje dve strane, dodavši da Beograd nije spreman da sedne za sto o tome.

– Nema razloga da jedni druge gnjavimo na nekom sastanku ukoliko nismo spremni za sporazum o međusobnom priznavanju u postojećim granicama”, rekao je Haradinaj.

U pariskim diplomatskim krugovima potvrđeno je da je definitivno otkazan susret zvaničnika Beograda i Prištine, koji je 1. jula trebalo da bude održan u Parizu u organizaciji Nemačke i Francuske.

U okviru priprema za susret i Marko Đurić u Berlinu sreo sa predstavnicima Prištine, koji nisu željeli da razgovaraju o ukidanju taksi na robu iz Srbije, a što je glavni uslov da bi se otkočio pregovarački proces (Agencije).♦