NEDELJA, 23 JUN: Praznik harfe na Tašmajdanu!

NEDELJA, 23 JUN: Praznik harfe na Tašmajdanu!

21/06/2019 Off By BERB

Julijana Vincan

Ove nedelje, 23. juna, od 12 časova, održaće se koncert harfe u Tašmajdanskom parku. Polaznicima škole harfe za sve uzraste „Harpomania“ pridružiće se i učenici drugih škola. Nastupaće i najmlađi učenici grupnih radionica harfe, koje se sprovode prvi put u Srbiji.

 

Posetioci će na ovom koncertu imati priliku i da se bliže upoznaju sa nekoliko različitih vrsta harfi, a zainteresovani pojedinci iz publike, posebno deca, će nakon koncerta imati prilike da se bliže upoznaju sa ovim instrumentom.Događaj će se održati na travnjaku sa leve strane, glavnom stazom iz pravca Beogradske ulice, ka crkvi Svetog Marka, u blizini fontane.

U slučaju kiše, sve će se održati istog dana u knjižari „Delfi“ (SKC / Kralja Milana 48), sa početkom u 13 časova.Školu harfe vodi diplomirana harfistkinja Željka Milošević, koja aktivno radi na popularizaciji ovog instrumenta, između ostalog i baveći se proizvodnjom malih harfi u Srbiji.

Organizatori poručuju – ponesite prostirku, osveženje, povedite mališane i ljubimce za kompletno uživanje u nedeljnom popodnevu, uz muziku u prirodi.♦