ART – KAFE: Fotografije Une Sabljaković

ART – KAFE: Fotografije Une Sabljaković

18/06/2019 Off By BERB

 

U četvrtak, 20. juna u 20 časova u Art – kafe Galeriji ” Beti Ford” (na ćošku sa Skadarlijom u Zetskoj ulici br. 2 u Beogradu) biće otvorena samostalna Izložba fotografija Une Sabljaković pod nazivom : “Impasse”(Slepa ulica) . Izložba za posetioce biće otvorena do 4. jula, svakog dana osim nedeljom, od 17 časova do ponoći.

 

Izložba je organizovana u okviru autorskog projekta “Umetnikov otisak” Ane Marinović, diplomiranog grafičara, a u saradnji sa “Udruženjem za razvoj likovnih umetnosti, inovativnih kantautora i literarnu promociju.

Una Sabljaković

Sabljakovićeva je rođenau Beogradu. Diplomirala je francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i magistrirala na katedri za filozofiju Univerziteta Paris 8 Vincennes – Saint-Denis u Parizu. Bila je novinar u spoljnopolitičkoj redakciji novinske agencije Beta u Beogradu, a od 2013. godine stalni je saradnik srpske, hrvatske i bosanske redakcije Dojče Velea. U Firenci je završila jednogodišnji kurs fotografije u Internacionalnoj školi fotografije i vizuelnog pripovedanja APAB.

Da potsetimo: Umetnički savet galerije čine
Ana Marinović – dipl. grafičar ( član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović – Hudeckova – mr likovnih umetnosti
Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović – dipl.graficki dizajner i MA visual designa.♦