MILORAD PUPOVAC: Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje

MILORAD PUPOVAC: Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje

12/06/2019 Off By BERB

Na početku današnje (sreda 12. jun) sjednice Sabora Hrvatske predsednik SDSS-a Milorad Pupovac govorio je o poslednjim slučajevima nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti, a spomenuo je i slučaj profesora kojem je izrečena opomena pred otkaz zbog teksta na Fejsbuku o izletu u Vukovar.

 

Pupovac je rekao kako živi u zemlji mržnje i nasilja.

 

‘Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motiviranog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem. I kad još k tome da čujem da je jedna osnovna škola u Zagrebu izrekla opomenu pred otkaz nastavniku, predsjedniku Mense, dakle među najinteligentnijim ljudima ove zemlje, zbog toga što je na svom poslu na Fejsbuku napisao nešto o čemu bismo svi trebali razmišljati”, rekao je Pupovac.

 

Rekao je da se deci koja posete Vukovar govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac.

 

”Ako je on, od danas slobodno smatrajte i mene ratnim zločincem. Pozivam DORH da čuje što sam rekao. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i borit ću se i bit ću u klubu takvih zločinaca. I onda se čudimo se što djeca, čemu pridonosi i veliki broj ljudi u saboru koji svojim porukama mržnje prema svojim kolegama drugačijih političkih uvjerenja ili etničke pripadnosti, čudimo se što ta djeca posežu za nasiljem. I krivimo njih, ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mjestu predsjednika Republike i slušaju kako se viče ‘Ubij, ubij Srbina’ i kažu nismo čuli”, rekao je čelnik SDSS-a(Index.hr).♦