ZAGREB: “Balkanski špijun“ gostuje na „Danima satire Fadila Hadžića“

ZAGREB: “Balkanski špijun“ gostuje na „Danima satire Fadila Hadžića“

10/06/2019 Off By BERB

Olivera Živković

Predstava „Balkanski špijun“, Dušana Kovačevića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, 11. juna biće izvedena na 43. festivala „Dani satire Fadila Hadžića“ u Zagrebu. Dani se održavaju na sceni pozorišta „Kerempuh“ .

 

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja se održava od 1. do 18. juna, u selekciji Željke Turčinović, biće izvedeno 13 predstava iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Potsetimo lik Ilije Čvorovića, čoveka koji živi i deluje po svom principu, a koji mu govori da je sve suprotno od onoga što izgleda da jeste, tumači Ljubomir Bandović. Njegova supruga Danica Čvorović je Nela Mihailović. Brata Đuru, odnosno sestru bliznakinju igra Dušanka Glid Stojanović, ćerku Sonju, Katarina Marković. Uloga podstanara Petra Jakovljevića poverena je Milutinu Miloševiću, a Radio-spikerka je Vanja Milačić.

 

Kompozitor je Irena Popović Dragović, scenografiju je uradio Branko Hojnik, kostime Ivana Vasić, a scenski pokret Anđelija Todorović.

 

U predstavi sudeluju i muzičari Vladimir Gurbaj (klarinet), Elio Rigonat (gitara), Ivan Mirković (harmonika) i Relja Derbogosijan (bubanj).

Neli Mihailović nedavno je, na 26. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, uloga u ovoj predstavi donela prizanje “Veljko Maričić”.