BEOGRAD: Predsednik Dume Volodin pred srpskim poslanicima

BEOGRAD: Predsednik Dume Volodin pred srpskim poslanicima

03/06/2019 Off By BERB

Delegacija Parlamenta Rusije, na čelu s predsednikom Dume Vjačeslavom Volodinom, boravit danas u poseti Srbiji povodom četvrte sednice Komisije za saradnju parlamenata dveju zemalja.

U okviru posete, Volodin se sastao s predsednikom Aleksandrom Vučićem a obrati će se i poslanicima Skupštine Srbije na posebno sednici i razgovara će sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Razgovaraće se o međuparlamentarnoj saradnja u bilateralnim i multilateralnim formatima o suprotstavljanju savremenim izazovima i pretnjama. Na četvrtoj sednice Komisije za saradnju parlamenata traži će se i pronalaženje puteva stvaranja novog bezbednosnog sistema a govoriće se i o borbi za temeljne principe međunarodnog prava, uključujući i rješavanje kosovskog pitanja.

Komisija će razmatrati i saradnju Srbije i Rusije u oblasti energetike, saradnju u oblasti kulture, naučnih i omladinskih razmena.

“Sputnjik” , pozivajući se na izvor u ruskoj Dumi, javio da su Volodin i Vučić razgovarali o hapšenju ruskog službenika Unmika na Kosovu Mihaila Krasnoščekova, kao i o zaoštravanju situacije na Kosovu(Agencije)♦.