KONFERENCIJJA ZA MEDIJE BOŠKA OBRADOVIĆA: Režim hapsi jednog ministra i – mene!

KONFERENCIJJA ZA MEDIJE BOŠKA OBRADOVIĆA: Režim hapsi jednog ministra i – mene!

30/05/2019 Off By BERB

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku Boško Obradović govorio je o jučerašnjoj najavi o odlasku Dijane Hrkalović sa mesta državnog Sekretara MUP-a.

„Ja ću vas podsetiti da je Savez za Srbiju, a samim tim i Srpski pokret Dveri, tražio ostavku Dijane Hrkalović još pre 6 meseci, jer se ona našla u epicentru afere u policijskoj stanici Guča, gde njoj svakako nije bilo mesto na dan lokalnih izbora. Iza ovoga je nesumnjivo stajala njena koordinacija sa batinaškim ekipama koje su sa džipovima bez tablica krstarile Dragačevom na dan izbora“, rekao je Obradović.

Dodao je da je Dijana Hrkalović simbol paradržavnog aparata i upravljanja SNS i kriminalnih struktura državom preko eksponenata koji se nalaze na vrhu vlasti i ova ostavka je dokaz da su protesti urodili plodom.

Obradović je rekao da se udar režima na opoziciju i učesnike protesta ne smanjuje i da će se pojačati u narednom periodu u kom je čak moguće i njegovo hapšenje.

„Režim ozbiljno razmišlja da se na neki način iznova predstavi kao borac protiv kriminala i korupcije i u tom smislu razmišlja o hapšenju jednog ministra u Vladi, kako bi aktuelna vlast pokazala da se eto bavi borbom protiv kriminala i korupcije i u samom vrhu vlasti. A prema drugoj informaciji koju sam dobio od istog izvora, sprema se i moje hapšenje u paketu sa hapšenjem pomenutog ministra, a sve pod izgovorom borbe protiv kriminala i korpucije“, upozorio je Obradović.

„Vlast traži insajdera u redovima bivših i sadašnjih članova Dveri koji bi bio svedok saradnik u optužbama za razne finansijske malverzacije, zloupotrebu državnog novca i ostale laži i izmišljotine, za koje već godinu dana ne mogu da nađu nikakve dokaze, već samo medijski pokušavaju da na s predstave kao kriminalce“, rekao je Obradović.

Osvrnuo se i na izveštaj Evropske komisije koji je potvrdio sve zahteve protesta “1 od 5 miliona” u pogledu vladavine prava, medijskih sloboda i demokratije u Srbiji i rekao da se ova vlast kune u EU samo kada ih hvale, što pokazuje njihovo licemerje u svemu što rade. Lider Dveri je podsetio da se 8. juna obeležava 6 meseci od početka protesta u Beogradu i da će se taj dan održati protesti širom Srbije(Press Dveri).♦